Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

„Vilniaus viešasis transportas“ apdovanojo meistriškiausius vairuotojus

2023 07 07

Liepos 5 d. bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) pirmą kartą istorijoje organizavo nacionalines vairuotojų profesinio meistriškumo varžybas, kuriose dalyvavo ne tik bendrovės vairuotojai, bet ir kiti viešojo transporto vežėjai. Savo meistriškumą kartu su VVT vairuotojais šiais metais demonstravo vežėjai iš Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių, taip pat SĮ „Susisiekimo paslaugos (JUDU)“ atstovas. 
 
Renginį atidarė ir dalyvius bei svečius sveikino VVT generalinis direktorius Darius Aleknavičius ir Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Rimantas Baravykas.
 
„Džiaugiuosi, kad tradicinės vairuotojų profesinio meistriškumo varžybos šiais metais subūrė ne tik mūsų darbuotojus, bet ir kitus Lietuvos vežėjus. Nuolat siekiame plėsti bendradarbiavimą, šių metų renginys puiki proga ne tik kartu praleisti laiką, bet ir pasidalinti su kolegomis patirtimi. Tikimės azartiškų varžybų ir dar geresnių – rekordinių rezultatų“, – sakė generalinis direktorius Darius Aleknavičius.
 
Troleibusų kategorijoje varžėsi 8 dalyviai
 
Troleibusų kategorijoje varžybose dalyvavo 8 vairuotojai, geriausiai išlaikę Kelių eismo taisyklių (KET) ir Klientų aptarnavimo standarto testus. Troleibusų trasose VVT atstovavo 7 vairuotojai, 1 vairuotojas iš UAB „Kauno autobusai“ Giedrius Liutkevičius, kuriam šįkart sėkmė nenusišypsojo. Prizines vietas užėmė VVT vairuotojai – pirmą vietą vienintelė troleibusų kategorijoje dalyvavusi moteris Jūratė Vasiliauskaitė, antrą vietą – Gintaras Kivaras, trečią – Artūras Kološevskis.
 
Autobusų vairuotojų kategorijoje – konkurencinga kova
 
Antrajame etape savo meistriškumą demonstravo net 12 autobuso vairuotojų. Varžybų trasai įveikti buvo skirtos 13 minučių, tačiau autobusų vairuotojai pademonstravo išskirtinį meistriškumą ir greitį, trasą įveikdami tarp 4,5 ir 11,5 minučių.
 
Šioje kategorijoje lyderiais ir vėl tapo VVT vairuotojai. Pirmą vietą užėmė Albertas Šarinskas, už KET testą surinkęs 96 balus ir trasą su trimis klaidomis įveikęs per 5,4 minutes. Antras liko Izedin Kazymov, už KET testą surinkęs tiek pat – 96 balus, o trasą su penkiomis klaidomis įveikęs per 7,4 minutes. Trečios vietos laimėtoju tapo Igoris Kiba, už KET testą surinkęs 93 balus, o trasą su viena klaida įveikęs per 9,4 minutes. 
 
Varžybose puikiai pasirodė ir varžybų svečiai – UAB „Kauno autobusai“ atstovas Aurimas Karanda trasą įveikė kiek daugiau nei per 6 minutes, UAB „Busturas“ vairuotojas Vitalijus Volosenko per 7,5 minutes, o UAB „Klaipėdos paslaugos“ atstovas Tomas Aluzas per 11,5 minutes. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ šiuo metu dirbantis buvęs vairuotojas Rytis Engelaitis neslėpė, kad jaudulys prie autobuso vairo po metų pertraukos buvo nemažas, bet nepaisant to, trasą jis įveikė tikrai puikiu rezultatu – per 8,5 minutės. Deja, susumavus KET testo rezultatus, nei vienas svečias prizinės vietos negavo.
 
Vairuotojų profesinio meistriškumo varžybos – tradicinė šventė
 
Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ renginį organizavo jau 22-ąjį kartą. Šiose varžybose išbandyti vairavimo įgūdžius trasoje gali daugiausia balų surinkę ir geriausiai išlaikę KET bei Keleivių aptarnavimo standarto žinių testus vairuotojai. Dalyviai trasoje varžosi įvairiose užduotyse: šoninio ir atbulinio parkavimo, figūrinio vairavimo bei žiedinio važiavimo rungtyse. Geriausią bendrą rezultatą parodę vairuotojai yra apdovanojami prizais ir padėkos raštais.
 
Šiais metais renginio svarbiausiu akcentu tapo komandos formavimas bei vežėjų bendruomenės subūrimas. Varžybų dalyviai ir jų šeimos nariai galėjo ne tik stebėti įtemptas varžybas, bet ir įsitraukti į įvairias veiklas.
 
Apie VVT
 
VVT dirba apie 1890 darbuotojų, iš jų virš 66 proc. sudaro vairuotojai. Bendrovė nuolatos ieško naujų kolegų – autobusų ir troleibusų vairuotojų, kurie prisidėtų prie kokybiškų paslaugų teikimo ir keleivių pervežimo