Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Į „SU-MENĖK“ veža VVT – vasarį kviečiame plėsti akiratį šiuolaikiniu menu

2023 01 30

2023 m. pradžia žymi ne tik Vilniaus 700 metų jubiliejų, bet ir jau 4 kartą vasario savaitgaliais vyksiančią sostinės savivaldybės organizuojamą iniciatyvą „SU-MENĖK“. Šiais metais projektas grįžta dar labiau išsiplėtęs, o dalyvius pasitinka su šūkiu „Išplėsk akiratį su šiuolaikiniu menu“.

Nuo vasario 3 d. vilniečiai ir miesto svečiai, kiekvieną mėnesio savaitgalį kviečiami keliauti po Vilniaus miesto galerijas ir muziejus specialiu bei nemokamu „SU-MENĖK“ viešojo transporto maršrutu. 2019 m. pradėta iniciatyva jau ketvirtus metus sulaukia vis didesnio dėmesio ne tik iš miestiečių, bet ir iš iniciatyvoje dalyvaujančių kultūros įstaigų. 2023 m. dalyvių skaičius dar labiau išaugo, ir dabar šioje kompanijoje – net 41 kultūros įstaiga. 2019 m. iniciatyva prasidėjo nuo 17 įstaigų, 2020 m. – 25, o popandeminiais 2022-aisiais - 31.

Kaip ir pernai, „SU-MENĖK“ iniciatyvoje dalyvaujančios galerijos bei muziejai lankytojus kvies apsilankyti nemokamai arba už specialią kainą, ir pasitiks juos su įvairiomis edukacinėmis veiklomis, ekskursijomis, susitikimais su parodų autoriais. Be galimybės apsilankyti kultūrinėse erdvėse, specialus „SU-MENĖK“ maršrutas sustos stotelėse, leisiančiose pažinti meną ne tik patalpose, bet ir atvirose miesto erdvėse.

Tradiciškai „SU-MENĖK“ metu galerijų ir muziejų lankytojai turės galimybę rinkti antspaudus bei žymėti, kiek meno įstaigų aplankė (lankstukų antspaudams žymėti platinimo vietų sąrašas – www.sumenek.lt), o aplankiusieji daugiau nei 20 galerijų ir muziejų pretenduos į prizus.

Renginio partneriai: SĮ „Susisiekimo paslaugos“, UAB „Vilniaus viešasis transportas“, strateginio dizaino agentūra „Critical“.

Daugiau informacijos www.sumenek.lt

Informacijos apie „SU-MENĖK“ maršrutą ieškokite www.stops.lt