Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Į Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimą – nemokamu viešuoju transportu

2022 11 23

Jau šį šeštadienį (lapkričio 26 d.) Katedros aikštėje Vilnius įžiebs pagrindinę sostinės ir visos Lietuvos Kalėdų eglę. Kad šventę pasiekti ir iš jos sugrįžti namo būtų lengviau, viešasis transportas kursuos ilgiau, kai kuriuose maršrutuose jis bus talpesnis, o nuo 15 iki 24 valandos viešuoju transportu bus galima važiuoti nemokamai.
 
Kiek ilgiau nei įprastai kursuos 1G, 3G, 4G ir 53 maršrutų autobusai bei 6 ir 17 maršrutų troleibusai. Šeštadienio popietę 10 ir 22 autobusų bei 2 troleibusų maršrutuose kursuos talpesnės transporto priemonės.
 
 
Dėl eismo ribojimų laikinai keisis 10, 11, 33 ir 89 autobusų maršrutų trasos
 
10 maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Link Fabijoniškių autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio, bet papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.
 
11 maršruto autobusai iš Žvėryno iki Pamėnkalnio–Pylimo–Jogailos gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, toliau suks į Pylimo gatvę ir važiuos Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Maironio gatvėmis. Iš šios gatvės suks į Užupio gatvę ir važiuos įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos Jogailos, Vinco Kudirkos aikštė, Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas bei Dailės akademijos stotelėse. Kursuodami šiuo maršrutu autobusai papildomai stos stotelėse Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių. Atgal autobusai grįš įprasta trasa.
 
33 maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.
 
89 maršruto autobusai, važiuodami Senamiesčio kryptimi,  iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Kursuodami pakeista trasa 89-ojo maršruto autobusai nestos Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos, Užupio bei Subačiaus stotelėse. Kursuodami šia trasa 89 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.
 
Su laikinai pakeistomis viešojo transporto maršrutų trasomis susipažinti galima čia: https://arcg.is/10XuD01
 
Nuotr. Saulius Žiūra.