Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Siekdamas greičiau padidinti atlyginimus „Vilniaus viešasis transportas“ traukiasi iš ketinimų protokolo su profsąjunga

2022 11 16

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) priversta trauktis iš susitarimo su profsąjunga. Toks sprendimas priimtas neradus sutarimo dėl naujos darbo apmokėjimo sistemos, kuri nuo lapkričio kiekvienam VVT darbuotojui garantuos didesnį darbo užmokestį bent 10 proc., o vairuotojams vidutinis atlyginimas augs 20 proc. Šis žingsnis leis pasiūlyti konkurencingą atlyginimą rinkoje, greičiau pritraukti naujų vairuotojų ir suteikti vilniečiams kokybiškas paslaugas.

Ketinimų protokolu rugsėjo mėn. VVT ir profsąjunga susitarė padidinti darbuotojams algas 10 proc. ir pradėti derybas dėl kolektyvinės sutarties. Derybų metu VVT pavyko sutarti dėl dalies profsąjungos keltų reikalavimų darbo organizavimo srityje, tačiau abi pusės nerado sutarimo dėl esminio klausimo – atlyginimo kėlimo.

Bendrovė tikisi tęsti su profsąjunga produktyvias derybas dėl darbo sąlygų gerinimo darbuotojams ir kolektyvinės sutarties. Nepaisant nutrūkusio ketinimo protokolo, bendrovė išlaikys jame prisiimtus įsipareigojimus darbuotojams.

„Darbuotojai yra mūsų pagrindinis prioritetas. Norime jiems suteikti kuo geresnes darbo sąlygas ir juos motyvuoti už kokybišką darbą. Pasiūlydami didesnį atlyginimą ir pritraukę naujų kolegų, galėsime sumažinti dabartiniams komandos nariams tenkančią darbo naštą“, – sako VVT vadovas Darius Aleknavičius.

Pasak vadovo, bendrovei svarbu pasiūlyti kokybiškas paslaugas vilniečiams, užtikrinti miesto gatvėse daugiau viešojo transporto priemonių, patogesnį susisiekimą ir geresnį keleivių aptarnavimą.

Didesnis vidutinis atlygis

VVT vairuotojams tai bus trečiasis atlyginimų pakėlimas per šiek tiek daugiau nei metus. Atlyginimai jau buvo kelti 2021 m. rugsėjį ir šių metų balandį, tam bendrovė skyrė 3,2 mln. eurų.

Dabartiniam atlyginimų pakėlimui VVT šiais metais skirs dar papildomus 3,2 mln. eurų. Tam pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybės taryba, kuri spalio mėnesį patvirtino naujus keleivių vežimo paslaugų įkainius.  

Remiantis šių metų rugpjūčio mėnesio duomenimis, vairuotojų vidutinis darbo užmokestis kils nuo 1674 iki 2015 eurų prieš mokesčius.

Teisingesnis apmokėjimas visiems

Nauja darbo apmokėjimo sistema užtikrins didesnį darbo užmokestį mažiausiai uždirbantiems. Nebeliks situacijų, kai už atliekamą tą patį ir lygiavertį darbą buvo fiksuojami ženklūs apmokėjimo skirtumai.

„Kurdami naują sistemą atsižvelgėme į darbuotojų nuomonę ir pasiūlymus. Dauguma norėjo, kad sistema būtų aiškesnė, su mažesniu priedų skaičiumi. Be to, darbuotojams buvo svarbu, kad didėtų valandinis atlyginimas, būtų atsižvelgta į jų darbo stažą, darbo sudėtingumą, pertrauktą grafiką. Objektyviai įvertinome ir dalį priedų palikome, o kitus perkėlėme į bazinį atlyginimą, kuris didėja 41 procentu“, – sako D. Aleknavičius. 

Siekiant labiau motyvuoti darbuotojus dirbti kokybiškai bei suteikti geresnes paslaugas vilniečiams, buvo pakoreguota motyvavimo sistema. Ji paremta iki šiol buvusia gerąja praktika išlaikant įprastus vertinimo kriterijus, pavyzdžiui, punktualumas, saugumas, kokybiškas keleivių aptarnavimas.

VVT darbuotojams ir toliau galios papildomos naudos, tokios kaip draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, išmokos gimus vaikui, galimybė nemokamai pasiskiepyti nuo virusinių ligų, sveikatingumo skatinimo priemonės. Be to, atsižvelgiant į darbo stažą, skiriamos ir papildomos kasmetinės atostogos, kasmėnesiniai priedai prie darbo užmokesčio. VVT švenčių proga ilgamečius ir kokybiškai dirbančius darbuotojus apdovanoja piniginėmis premijomis už lojalumą ir puikius darbo rezultatus.

 

Kontaktai žiniasklaidai:

Giedrė Buivydaitė
Komunikacijos ir rinkodaros vadovė
UAB "Vilniaus viešasis transportas"
+370 607 54 514
giedre.buivydaite@vilniausvt.lt