Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Vilniaus gatvėse bandomas naujos kartos elektrinis autobusas

2022 03 09

Iki kovo vidurio vilniečiai gali išbandyti naujos kartos elektrinį autobusą „Scania Citywide LF“, kuris praturtintas inovatyviais sprendimais. Naujasis autobusas kursuoja 10 maršrutu Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai.

Bandomas autobusas yra elektrinis, tylesnis ir ekologiškesnis. Be to, žemagrindis – tai itin palengvina keliones judėjimo negalią turintiems žmonėms, o  žemas svorio centras užtikrina didesnį stabilumą ir saugumą.

„Scania Citywide LF“ pasižymi inovatyviomis baterijos įkrovimo galimybėmis – autobusui nereiks keliauti į bazę norint jį įkrauti, tai bus galima paprastai padaryti autobusų parke esančiose stotelėse. Pilnam baterijos įkrovimui užtenka 6 – 8 valandų, su pilnai įkrauta baterija autobusas gali įveikti 220 kilometrų. Kitaip nei anksčiau bandytus autobusus, šį modelį galima įkrauti pantografu – automatinio prisijungimo įtaiso bei didelės galios kroviklio pagalba. Naudojant šį įkrovimo būdą pakanka 6 minučių įkrovimo ir autobusas gali tęsti kelionę toliau, tokia naujovė padeda dar labiau sumažinti maršrutų vėlavimo tikimybę ir keleiviams pasiūlyti sklandžias keliones.

Keleivių ir vairuotojo saugumą užtikrina pažangi vairuotojo pagalbos sistema (ADAS). Ši sistema įspėja vairuotoją apie aklojoje zonoje esančias kliūtis ir neatsargius kitų vairuotojų veiksmus, o patobulinta adaptyvi kruizo kontrolė išlaikys pastovų autobuso greitį ir saugų atstumą tarp autobuso ir kitų eismo dalyvių.

Autobusas pasižymi nauja ir stilinga plienine konstrukcija, naujos kartos priekiniais, šoniniais ir galiniais žibintais, užtikrinančiais geresnį matomumą kelyje. Vidaus interjero patobulinimai turėtų keleiviams ne tik jaustis patogiau, bet ir saugiau judėti autobuso viduje.

Šiuo metu „Vilniaus viešasis transportas“ turi 421 autobusą, iš kurių – 5 elektra varomi autobusai „Karsan“ bei 257 troleibusus.

Naujojo autobuso bandymas bendrovei „Vilniaus viešasis transportas“ papildomai nieko nekainuos.