Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

„Vilniaus viešasis transportas“: lapkričio 8 d. streikas neįvyks

2021 10 28

Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones, kurios neleis „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų profesinei sąjungai organizuoti streiką lapkričio 8 dieną.
 
 Teismas dar spręs dėl streiko galimybės pandemijos laikotarpiu, o šiuo metu streiko skelbimas yra atidėtas 15-ai darbo dienų, skaičiuojant nuo lapkričio 8-osios. Į teismą dėl streiko teisėtumo kreiptasi po to, kai su „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesine sąjunga nepavyko rasti taikių sprendimų, pasitelkus mediatorių arba arbitrą ir nesutarus dėl minimalių paslaugų užtikrinimo streiko metu. Iki Teismas išnagrinės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ ieškinį, bus taikomos laikinosios apsaugos priemonės ir streikas negalės vykti.
 
 Kreipdamasis į Teismą „Vilniaus viešasis transportas“ nurodė, kad streiką ketinama skelbti neišsprendus visuomenės saugumo užtikrinimo klausimų. Taikydamas laikinąsias apsaugos priemones Teismas pritarė bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ pozicijai, kad siekis skelbti neterminuotą streiką ekstremaliosios situacijos metu vertintinas kaip visuomenės interesams prieštaraujantis ir grėsmę saugumui keliantis elgesys. Teismas pritarė, kad paslaugų apribojimas būtų susijęs su galimai sunkiais ir pavojingais padariniais visuomenei arba žmonių gyvybei ir sveikatai.
 
 „Vilniaus viešasis transportas“ įsitikinęs, kad dėl itin sudėtingos koronaviruso situacijos šiuo metu Vilniuje viešojo transporto reisų skaičius negali būti mažinamas, o keleiviams būtina užtikrinti kuo saugesnes keliones viešuoju transportu.
 
 Bendrovė teisme pabrėžė siūliusi siekti taikaus susitarimo su profesine sąjunga, pasitelkus nešališką trečiąją šalį – kreiptis į mediatorių arba arbitražą, tačiau šių siūlymų profesinė sąjunga atsisakiusi. „Vilniaus viešasis transportas“ tai vertina kaip neišnaudotą galimybę pasiekti taikų susitarimą.