Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Tradicinė vandens dalinimo akcija viešajame transporte – iš centro į mikrorajonus

2018 08 03

Įsibėgėjus itin karštai ir saulėtai vasarai, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Vilniuje viešojo transporto keleivius jau tradiciškai gaivina vėsiu šaltinio vandeniu. Paskutinėmis liepos dienomis startuojanti akcija šiemet pirmąkart iš centro prieigų keliasi ir į kitus sostinės mikrorajonus. Planuojama, jog viešojo transporto kontrolieriai iš viso miestiečiams išdalins 10 tūkst. buteliukų „Žalia giria“ vandens.
 
 „Mums svarbu, kad keleiviai ne tik sklandžiai pasiektų kelionės tikslą, bet ir jaustųsi komfortiškai. Šiemet viešojo transporto kontrolieriai geriamąjį vandenį keleiviams dalins ne tik tradicinėse centro prieigų stotelėse, kurios sulaukia didžiausių keleivių srautų, bet ir labiau nutolusiuose mikrorajonuose – Žirmūnuose, Justiniškėse, Karoliniškėse bei kituose. Itin karštomis dienomis net ir įjungus kondicionierius vėsią temperatūrą autobusų bei troleibusų salone išlaikyti yra sudėtinga dėl viešojo transporto specifikos – įlipant bei išlipant keleiviams karštas oras patenka į salono vidų, taip natūraliai pakeldamas bendrą vidaus temperatūrą“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.
 
Vandens dalinimo akcija startavo Žirmūnuose, Minties stotelėje (link Žirmūnų), o paskutinę liepos dieną bus tęsiama Justiniškėse, Taikos stotelėje (link Viršuliškių) ir Karoliniškėse, stotelėje Karoliniškių poliklinika (link stoties). Planuojama, jog viešojo transporto kontrolieriai vandeniu keleivius gaivins ne tik paskutinėmis liepos dienomis, tačiau ir rugpjūčio pradžioje, lankydamiesi vis kituose Vilniaus mikrorajonuose. Visos miesto vietos, kuriose viešojo transporto kontrolieriai dalins vandenį, bus skelbiamos įmonės socialiniame tinkle: www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos.
 
„Rekordiškai atsinaujinant viešajam transportui, miestiečiai vis noriau savo kelionėms mieste renkasi sostinės autobusus ir troleibusus. Kontrolieriai pastebi, jog keleiviai dažnai dalinasi įspūdžiais apie gerėjančią viešojo transporto kokybę, džiaugiasi tuo. Mūsų darbuotojams visada malonu išgirsti teigiamus atsiliepimus. Patys kontrolieriai labai noriai įsitraukia į jau tradicinėmis tapusias, keleiviams skirtas iniciatyvas, tokias kaip arbatos, vandens, tulpių dalinimas, tad ir šįkart geranoriškai padės keliaujantiems miestiečiams atsigaivinti. Tikime, kad malonus kontrolierių dėmesys keleiviams taps papildoma paskata rinktis viešąjį transportą ir važiuoti juo taip, kaip pridera – turint kelionės bilietą“, – teigia SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Viešojo transporto kontrolės skyriaus vadovas Domantas Putrimas.
 
Šiuo metu Vilniuje kondicionavimo sistemas turi daugiau nei pusė sostinėje kursuojančių autobusų ir ketvirtadalis troleibusų. Kiekvienas jų viešojo transporto stotelėse įrengtose švieslentėse ir internete skelbiamuose viešojo transporto maršrutų tvarkaraščiuose: http://m.stops.lt/vilnius/ yra žymimas specialiu snaigės ženklu. Taip keleiviai gali matyti, kuri viešojo transporto priemonė turi salono kondicionavimo sistemą.
 
Visuose naujuose sostinės autobusuose, kurių gatvėse jau važiuoja virš 120, o iki metų pabaigos iš viso bus net 250, kondicionieriai įrengti tiek keleivių salone, tiek vairuotojo darbo vietoje. Be to, sostinėje iki metų pabaigos važiuos ir 41 naujas troleibusas. Visos naujos viešojo transporto priemonės pagal techninius reikalavimus yra pritaikytos darbui mūsų šalies oro sąlygomis tiek šiltuoju, tiek šaltuoju laikotarpiu. Iki šių metų pabaigos atvykus visoms naujoms viešojo transporto priemonėms kondicionavimo sistemą turės 9 iš 10 Vilniaus autobusų ir kas antras troleibusas.